Welkom bij Gokkenopsport

Tijdelijk niet beschikbaar!

Op dit moment is toegang tot onze website tijdelijk geblokkeerd. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

Jong Oranje start Europees kampioenschap met duel tegen België

21 juni 2023

Jong Oranje start het EK voor elftallen onder de 21 met een wedstrijd tegen België. De mannen van bondscoach Erwin van der Looi spelen in de groepsfase ook nog tegen Portugal en thuisland Georgië. Alleen de eerste twee landen uit de poule plaatsen zich voor de knock-outfase van dit Europees kampioenschap voor de vedette van morgen. 

Erwin van der Looi: “Ambitie is om de finale te halen én te winnen”

Erwin van der Looi begint woensdag 21 juni op het EK in Georgië aan zijn laatste klus als bondscoach van Jong Oranje. De 51-jarige oefenmeester hoopt met zijn spelers hoge ogen te gaan gooien op het eindtoernooi. “De ambitie is om maximaal te presteren en dat is de finale te halen en dan wil je die ook winnen”, vertelt bij op de site van Ons Oranje.

“Alle ongeslagen landen in één poule gestopt”

Voorafgaand aan het duel tegen België ligt alles nog open en valt er nog weinig te zeggen over de onderlinge krachtverhoudingen en de mogelijke eindstand in de poule. Van der Looi: “Het is een bijzondere groep. Portugal, België en Nederland zijn de enige teams die ongeslagen zijn in de EK-kwalificatie. Die landen hebben ze dan in één poule gestopt. Dat betekent dat je al twee sterke tegenstanders treft en ook Georgië is een gevaarlijke ploeg, zeker met het thuispubliek erachter.”

België heeft al 16 jaar geen wedstrijd meer gewonnen op een EK -21

Jacky Mathijssen: “Diep vanbinnen voelen wij ons ook favoriet”

België heeft al 16 jaar geen wedstrijd meer gewonnen op een EK -21 en dus loopt de Belgische bondscoach Jacky Mathijssen vooraf niet te hard van stapel: “Mijn spelers willen tonen dat ze hier op hun plaats zijn. Minimum twee landen in onze groep zien zichzelf als EK-favoriet. Het zit niet in ons om zoals hen hetzelfde te beweren, daar zouden we onszelf niet mee helpen. Maar diep vanbinnen voelen wij ons ook één van de favorieten.”

“Nee coach we gaan all-in”

Net als Nederland is België in de aanloop naar dit EK ongeslagen gebleven. Ook die statistiek doet Mathijssen niet verleiden tot uitspraken over de mogelijkheid om het toernooi te winnen. De Belgische spelers durven dat wel aan: “Ik zeg altijd dat we niet te snel moeten gaan en nu al zeggen dat we het toernooi willen winnen. Stap voor stap. Eén match winnen, twee matchen winnen. En dan vanaf de kwartfinale zien we wel verder. Maar ik ben omgeven door jongens die zeggen: ‘Nee coach, wij gaan all in.’ En dat stemt me gerust.”

Statistieken

De Nederlandse spelers hebben zich vorige week voorbereid op dit EK door een oefenpot te spelen tegen Japan. Zonder Jeremie Frimpong, die na zijn niet-selectie voor het grote Oranje bedankte voor dit EK, kwam het elftal van bondscoach Van der Looi niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

De Belgen wisten in de aanloop van het Europees kampioenschap voetbal voor elftallen onder de 21 wél te winnen. Israël werd aan de zegekar geknoopt dankzij een 2-0 zege. En omdat er ook geen enkele Belg geblesseerd het veld verliet typeerde Mathijssen dat duel als een wedstrijd met een dubbele bonus: winst en iedereen fit.

Head to Head

De Nederlandse en Belgische talenten hebben in de meest recente voetbaljaren vijf keer tegen elkaar gespeeld. De laatste ontmoeting dateert van 29 september 2022. Nederland wist dit vriendschappelijke duel met 1-2 te winnen.

Het was de twee zege uit de laatste vijf onderlinge ontmoetingen. Eerder had Jong Oranje op het EK in 1999 met 0-2 van de Belgen gewonnen. Jong België had op haar beurt Nederland in een oefenduel in 2018 met 1- klop gegeven. De overige twee onderlinge duels (EK 1999 en EK 2007) eindigde in een gelijkspel. Beide keren was de eindstand 2-2.

Huidige vorm Nederland

Nederland heeft al sinds het EK in 2021 niet meer verloren. Toen ging Jong Oranje in de halve finale van dat Europees kampioenschap met 1-2 onderuit tegen Duitsland. Sindsdien werden er vijftien interlands afgewerkt door de talenten. Tien daarvan werden gewonnen, waaronder dus de 1-2 zege op de Belgen.

Huidige vorm België

België heeft ook een sterke reeks achter de rug. Hun laatste nederlaag was tegen Jong Oranje. Daarna werden er nog vier duels gespeeld door onze zuiderburen. Twee daarvan eindigden gelijk en twee leverden winst op. De laatste twee wedstrijden van de jonge Rode Duivels eindigde in een 3-2 zege op Japan en een 2-0 overwinning op de Israëlische voetbalploeg -21.

Prognose

Vaste bezoekers van onze website weten inmiddels dat Voetbalgokken ook altijd een eigen prognose afgeeft. Dit is een indicatie die Voetbalgokkers kunnen meenemen in hun eigen overwegingen. Voor dit duel tegen Jong Oranje en Jong België zetten we in op een 1-2 overwinning voor Nederland. Daarmee verdubbelen we niet alleen onze inleg, we zijn dan ook bijna zeker van een mooi vervolg van dit toernooi voor de talenten van de toekomst uit ons land.

Quoteringen Nederland – België

De maximale pre-wedstrijd odds voor de ontmoeting Nederland – België zijn 3,50 keer het ingezette speelbedrag, en deze worden uitgekeerd als de Belgen winnen. Bij een gelijkspel biedt Betcity odds tot 3,40 keer het ingelegde bedrag. Als Jong Oranje dit duel wint en goed aan het Europees kampioenschap in Georgië begint, betalen online bookmakers tot maximaal 2,05 keer het speelbedrag uit aan mensen die op winst voor Nederland hebben gegokt.

De eerste groepswedstrijd op het EK -21 in Georgië tussen Nederland en België wordt op woensdag 21 juni om 18:00 uur gespeeld. In de stad Tbilisi zal het Mikheil Meskhi Stadium het decor vormen voor deze openingswedstrijd voor Jong Oranje. Gaan wij op de Europees kampioenschap meedoen om de prijzen en wordt er tegen België direct de toon gezet door te winnen?

Top Bookmakers

In oculis quidem rerum necessitatibus saepe eveniet, ut earum rerum hic tenetur a sapiente.

Logo Jacks

Jacks

jacks.nl

Logo Unibet

Unibet

unibet.nl

Direct een gokje wagen op jouw favoriete sport?

In oculis quidem rerum necessitatibus saepe eveniet, ut earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut labore et aut fugiat aliquid, praeter voluptatem ipsam causam ista, quae dices, libenter assentiar probabo, inquit, modo ista sis aequitate, quam ob rem aperiam eaque gaudere ut et quas.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.