Welkom bij Gokkenopsport

Tijdelijk niet beschikbaar!

Op dit moment is toegang tot onze website tijdelijk geblokkeerd. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

Wedden op het eerste digitale dartstoernooi ooit

31 december 2020

De meeste gokkers focussen zich met weddenschappen voornamelijk in het voetbal. Maar wat doe je als er even geen voetbal is om op te wedden? Dan ben je natuurlijk blij dat er een mooi sportalternatief is! Dus verruil die bal en dat doel de komende weken eens voor drie pijlen en een dartbord. Vanuit eigen huis spelen meer dan 100 profdarters namelijk een heus toernooi: de 2020 PDC Home Tour. De online bookmakers weten dit toernooi inmiddels ook te vinden.

Een digitaal toernooi met grote namen uit de dartswereld

Normaal gesproken start darts misschien niet bovenaan je lijstje met favoriete sporten om op te wedden. Toch heeft de sportwereld met de PDC Home Tour een mooi en spannend toernooi binnengehaald. Michael van Gerwen, de huidige nummer één van de wereldranglijst, ontbreekt tijdens dit digitale toernooi. Veel andere bekende darters laten zich gelukkig wel zien. Peter Wright inmiddels al uitgeschakeld, en ook Gerwyn Price en James Wade strandden in de eerste week van het toernooi. Voor de Nederlandse sportfans is er goed nieuws, want zowel Geert Nentjes als Jelle Klaassen wist zich te plaatsen voor de knock-outfase. En misschien komen daar nog namen als Simon Whitlock en Nathan Aspinall bij. Die knock-outfase gaat vanaf 19 mei van start. Tot die tijd kun je avond na avond wedden op de groepswedstrijden in de PDC Home Tour.

Een toernooi met 32 groepen van 4 spelers

Voor een dartswedstrijd is weinig meer nodig dan een dartbord en een paar pijlen. Dit maakt de sport zeer geschikt om een digitaal toernooi vanuit huis te organiseren. Oké, het juichende publiek ontbreekt en de professionele camera’s zijn vervangen door een simpele webcam. Dat mag de pret niet drukken, want je kunt in ieder geval weer even van sport genieten. De 2020 PDC Home Tour is op vrijdag 17 april begonnen aan de groepsfase. De opzet is simpel: 32 avonden op rij spelen vier darters uit een groep hun onderlinge wedstrijden. Het gaat steeds weer om ‘best of 9 legs’, waarna de winnaar twee punten aan zijn puntentotaal mag toevoegen. Met vier spelers in elke groep zijn er op een avond zeven duels nodig om de balans op te maken. Bij een gelijk puntenaantal speelt het verschil in aantal gewonnen legs de doorslaggevende rol. Dat is nodig, want er móet een groepswinnaar komen. De 32 groepen leveren op deze manier automatisch de 32 spelers die doorgaan naar de allesbeslissende knock-outfase.

Waar kun je allemaal op wedden?

De groepsfase van de 2020 PDC Home Tour duurt tot en met maandag 18 mei. Deze eerste fase levert elke dag weer mooie weddenschappen op. Voorspel bijvoorbeeld de winnaar van elk duel of neem wat extra risico en ga voor de correcte uitslag. Ook een over/under weddenschap waarbij je kijkt naar het aantal gespeelde legs, behoort tot de mogelijkheden. En verwacht je dat er in de wedstrijd meer dan drie uitgooien van 100 of hoger te zien zijn? Als dit uitkomt, kun je flink wat winst maken. De PDC Home Tour geeft je de kans om je weer helemaal op een toernooi te storten. Het is natuurlijk geen EK voetbal, maar toch biedt de Home Tour de komende weken volop wedplezier!

Top Bookmakers

In oculis quidem rerum necessitatibus saepe eveniet, ut earum rerum hic tenetur a sapiente.

Logo Jacks

Jacks

jacks.nl

Logo Unibet

Unibet

unibet.nl

Direct een gokje wagen op jouw favoriete sport?

In oculis quidem rerum necessitatibus saepe eveniet, ut earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut labore et aut fugiat aliquid, praeter voluptatem ipsam causam ista, quae dices, libenter assentiar probabo, inquit, modo ista sis aequitate, quam ob rem aperiam eaque gaudere ut et quas.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.